Ultrahang kezelés Szeged

Ultrahangterápia

Szervezetre gyakorolt hatásai:
Fizikai: szöveti mozgást hoz létre, ezt nevezzük mikromasszázsnak, amely endogén hőképzést eredményez.
Kémiai: oxidáló hatása révén a diffuziós folyamatok gyorsulnak, a besugárzott terület pH-jának alkalikus irányba való eltolódása. Biológiai: vasodilatatio, hyperaemia.

Biológiai: vasodilatatio, hyperaemia.

Kötőszövetre gyakorolt hatása: a folyadékfelvevő képesség fokozódik.

Izomzatra gyakorolt hatása: a vérellátás fokozódik, az izomzat tónusa normalizálódik, az izomzat spazmusa csökken.

Porcszövetre gyakorolt hatása: javul a permeabilitás és a szignál receptor funkció (Arthrosis).

Alkalmazási helyek: a gerinc felett csak paravertebrálisan. A nyaki gerincen alkalmazzák a legnagyobb kiterjedésű mezőket (lapockát kikerülve).

A háti és az ágyéki gerincszakaszokon két-két téglalapszerű mezőben történik a kezelés.

Vállízület: fokozott óvatossággal mivel a csontok számos esetben igen felületesen helyezkednek el. Az alkar hajlító oldalán (tendinitis, tendovaginitis).

A tenyéren: hegek és rigid kötőszövetek fellazítására. A kéz kisízületein víz alatti kezeléssel.

Csípő ízület: három mezőben mediális, laterális valamint térdhajlat. Boka ízület és láb: víz alatti kezeléssel. Izomkezelés: az izomgörcsöket nagyon jól oldja.

Indikációk:

Mozgásszervi megbetegedések / discopathia, spondylosis, spondylarthrosis, végtagízületi arthosis, idült arthritis, synovitis, myalgia, torticollis acuta, heveny lumbago, myalgiás csomók, lágyrészek gyulladása, bursitis/. Nőgyógyászati megbetegedésekre: – hegek, bőrmegvastagodások, talpi tylomák.

Jó serkentő hatású a fekély vagy decubitus széli részének sarjadzására.

Sérülések és posztoperatív állapotokban: - distorsiók, contusiók, folyadékgyülemek felszívódásának elősegítésére. Az Achilles ín túlerőltetése okozta gyulladás enyhítésére.

Forrás:

Dr. Csermely Miklós Fiziotherápia M. E. Milliken – G. Cambell: Mindennapos betegápolás (OOIIK, Bp. 1991.) Dr. Matuskáné Hadobás Julianna - diplomás ápoló, egészségügyi szakmenedzserSzeretnék időpontot foglalni!

Online időpontfoglaló alkalmazásunk segítségével önállóan, telefonos egyeztetés nélkül foglalhat kezelési.

IDŐPONT FOGLALÁS

Szeretnék kérdezni!

Felkeltette az érdeklődésés egy vagy akár több téma is a lubricus.hu oldalon? Adja meg nevét és e-mail címét, és írjon nekünk az alábbi „Kérdezni szeretnék!” szöveges felületbe, mi válaszolni fogunk a lehető legrövidebb időn belül!

Szeretnék időpontot foglalni!

Elektronikus időpontfoglaló alkalmazásunkon keresztül telefonos egyeztetés nélkül, önállóan foglalhat kezelési időpontot.

IDŐPONT FOGLALÁS

Szeretnék kérdezni!

Felkeltette az érdeklődésés egy vagy akát több téma is a lubricus.hu oldalon? Írjon nekünk az alábbi „Kérdezni szeretnénk” szöveges felületbe, mi válaszolni fogunk a lehető legrövidebb időn belül